Bestrijdingsmiddelen Vlooien - Teken - Wormen

Product

Werkzame stof

Dier

Werkzaam tegen

Beschrijving

Duur / dosering

Advantage
Spot-on
Imidacloprid

Hond
Kat

Vlo

Doodt vlooien en voorkomt herinfectie. In het bijzonder effectief bij vlooien allergie, omdat het middel zich over de vetlaag van de huid van de hond verspreid en de vlo door contact hiermee dood gaat. De vlo gaat dus dood vr dat hij bijt.

1 pipet/maand

Advantix
Spot-on
Imidacloprid, Permethrine

Hond

Teek, vlo

Doodt vlooien en teken en voorkomt herinfectie. Weert zandvliegen, muggen en stalvliegen af.

1 pipet/maand

Banminth
pasta
Pyrantelpamoaat

Hond

Spoelwormen
Haakwormen

Doodt spoel- en haakwormen. Werkt niet tegen lintwormen en zweepwormen(!).

2x/jaar ontwormen

Bravecto
tablet
Fluralaner

Hond

Teek, vlo

Doodt teken en vlooien. De smakelijke tablet dient na het eten gegeven te worden om de kans op darmklachten te minimaliseren. Er zijn veel verhalen over honden die niet tegen dit middel kunnen.

3 maanden of langer

Defencare
poeder
Permethrin (verlamt insekten)

Hond
Kat

Vlo
Teek

Doodt vlooien en teken, maar werkt zeer kort wat betreft herinfecties. Niet gebruiken bij zieke of herstellende dieren, puppies jonger dan 3 maanden, kittens jonger dan 6 maanden, bij uitgebreide huidbeschadigingen of zogende dieren.

3 dagen

Defencare
shampoo
Permethrin (verlamt insekten)

Hond

Vlo
Mijt

Doodt vlooien. Werkt zeer kort wat betreft herinfecties. Niet gebruiken bij katten, zieke of herstellende honden, puppies jonger dan 3 maanden, bij honden met ernstige huidbeschadigingen of zogende teven. Kan ook gebruikt worden ter bestrijding van infecties met mijten.

3 dagen

Drontal
tabletten
Praziquantel
Pyrantelpamoaat
Febantel

Hond
Kat

Wormen

Bestrijding van verschillende spoelwormen, lintwormen (o.a. De vossenlintworm), haakwormen en bij de hond ook zweepwormen (Febantel zit niet in de kattentabletten). Geeft bij de meeste honden/katten geen problemen met diarree/braken.
Niet combineren met Piperazine

2x/jaar ontwormen

Dolthene
pasta
Oxfendazol

Hond

Wormen

Dolthene is een breedspectrum anthelminticum te gebruiken voor puppie`s en volwassen honden. Actief tegen zowel de volwassen als de larvale stadia. Tevens doodt het de wormeieren. Kan veilig worden toegepast bij drachtige teven: toedienen in de laatste 14 dagen van de dracht.

2x/jaar ontwormen

Flubenol
tabletten
Flubendazol

Hond
Kat

Wormen

Smakelijke kauwtabletten tegen spoelwormen, haakwormen en zweepwormen. Geschikt voor alle leeftijden. Flubenol Speciaal kan zonder bezwaar worden toegediend aan honden die drachtig zijn of zogen. Gedurende 2 dagen achter elkaar geven. Honden met zweepwormen 3 dagen achter elkaar geven.

2x/jaar ontwormen

Frontline
Spray / Spot-on
Fipronil

Hond
Kat

Vlo

Teek

Doodt vlooien en voorkomt herinfectie. Werkt 1 maand tegen teken en 3 maanden tegen vlooien.

1/3 maanden

Indorex
Omgevingsspray
Permethrin (verlamt insekten)
Piperonylbutoxide
Fenoxycarb (insekten-groeiremmer)

Hond
Kat

Vlo

Doodt larven en vlooien voor 6 maanden. Huisdieren moeten uit de ruimte tijdens en 1/2 uur na de behandeling. Niet gebruiken in ruimten waar kinderen tussen 0 - 4 jaar komen.

6 maanden

Milbemax
Tablet / injectie
Milbemycine oxime (verlamt vlooienlarven en diverse wormen)
Praziquantel

Hond
Kat

Vlo
Hartworm
Div. wormen

breed-spectrum ontwormingsmiddel ter preventie van hartworminfecties en ter behandeling en controle van zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij honden en ter behandeling en controle van spoelwormen, haakwormen en lintwormen bij katten.

2x/jaar ontwormen

Program
Tablet / injectie
Lufenuron (insekten-groeiremmer)
Milbemycine oxime (verlamt vlooienlarven en diverse wormen)

Hond
Kat

Vlo
Haakworm (prev.)
Div. wormen

Doodt vlooienlarven, niet de vlooien, voorkomt alleen dat ze zich voortplanten, dus dat er te veel vlooien komen. Ongeschikt om een acute vlooienbesmetting te bestrijden of ter behandeling van vlooienallergie. Preventief tegen hartwormen, doodt rondwormen, haakwormen en zweepwormen.

1 tablet/maand

Kiltix
Halsband
Propoxur
Flumethrine

Hond

Teek
Vlo

Doodt en voorkomt teken. Dit is een serieuze anti- teken band die we moeten toepassen als wij naar gebieden gaan waar teken zijn, die een serieuze bedreiging vormen, wat betreft het overbrengen van ernstige ziekten, zoals Babesiose (Piroplasmose) en Ehrlichiose. Ziekten die met name in Zuid-Europa voorkomen, maar geleidelijk naar boven lijken op te trekken. De werkzame stof migreert van de band naar de huid, dus de band moet wel continu gedragen worden.

6 maanden

Scalibor
Halsband
Deltamethrin

Hond

Teek
Zandvliegje
Vlo

Doodt en voorkomt teken. Dit is een serieuze anti- teken band die we moeten toepassen als wij naar gebieden gaan waar teken zijn, die een serieuze bedreiging vormen, wat betreft het overbrengen van ernstige ziekten, zoals Babesiose (Piroplasmose) en Ehrlichiose. Het is het enige middel, dat ook de zandvliegjes weert, die Leishmania overdraagt. De werkzame stof migreert van de band naar de huid, dus de band moet wel continu gedragen worden.

5-6 maanden
(3 mnd tegen vlooien)

Seresto
Halsband
Imidacloprid, Flumethrine

Hond
kat

Vlo, teek

Doodt vlooien en teken en beschermt de direct omgeving van het dier tegen de ontwikkeling van vlooien en teken. Behandelt tegen bijtende/zuigende luizen. Zou ook beschermen tegen zandvliegen. De band moet wel continu gedragen worden.

7-8 maanden

Stronghold
Spot-on
Selamectine

Hond
Kat

Vlo
Schurftmijt
Bijtende mijten
Hartworm
Spoelworm

Doodt vlooien en mijten en voorkomt herbesmetting. Doodt spoelwormen, maar is geen (volledig) antiwormmiddel bij honden (!). Is effectief als preventief middel bij Hartworm, dat ook in Zuid-Europa steeds vaker wordt gezien.
Kan iets kaalheid op de plek van toediening geven

1 pipet / maand

Vet-kem Siphotrol S Maxispray
Omgevingsspray
Permethrin
S-methopreen

Hond
kat

Vlo

Doodt larven en vlooien voor 7 maanden. Huisdieren moeten uit de ruimte tijdens en 1/2 uur na de behandeling

7 maanden

Vitaminthe
pasta
Niclosamide
Oxibendazol
Excipiens

Hond
kat

Wormen

Vitaminthe is een oraal, breedspectrum anthelminticum in pastavorm voor honden en katten. Niclosamide is specifiek werkzaam tegen lintwormen en oxibendazol bestrijdt zowel volwassen als larvale stadia van spoelwormen, zweepwormen en haakwormen. De combinatie van beide werkzame bestanddelen in deze pasta, maakt Vitaminthe geschikt voor toepassing bij honden en katten van alle leeftijden.

2x/jaar ontwormen

Op deze website zijn nagenoeg alle bijsluiters te vinden: Diergeneesmiddelen info

Top

Laatst gewijzigd op:

Deze pagina is onderdeel van de Hondenvraagbaak