Flyball

Inhoud:

Top

Wat is flyball

Flyball is een teamsport, die in wedstrijdverband wordt beoefend. De honden moeten over vier hindernissen naar een apparaat (de ballenbak) rennen. Door de poot op een plank of op de bak te zetten, wordt een bal gelanceerd. Deze moeten de honden vangen, waarna ze weer over de hindernissen terug moeten. Als een hond over de start-finishlijn is, mag de volgende hond starten. Er lopen vier honden achter elkaar en het gaat om de totaaltijd van deze vier teamgenoten.
Er staan twee banen (hindernissen en ballenbak) van totaal 15,35 m lang op 6 m van elkaar en er wordt steeds met twee teams tegen elkaar gelopen. Het gaat erom welk team het snelste klaar is.
In een wedstrijd lopen twee teams drie keer tegen elkaar. Deze drie keer moet het team steeds een andere samenstelling hebben. Dit kan, omdat een team uit 6 honden bestaat en er dus gewisseld kan worden.

Flyball is geschikt voor iedere hond die gek op ballen is en redelijk onder appèl van de baas staat. Alleen Teckels kunnen beter geen Flyball doen, omdat de sprongen erg slecht voor hun kwetsbare rug is. Verder is het niet aan te raden zowel Flyball als Agility te doen. Bij Flyball moet de hond zonder na te denken alle hindernissen nemen, terwijl bij Agility regelmatig niet de meest voor de hand liggende hindernis gesprongen moet worden. Verder springen de honden bij Flyball vlakker, waardoor ze bij de Agility "latjes-tikkers" kunnen worden.

Top

De deelnemers

Een team bestaat uit:

Top

De attributen

Top

Laatst gewijzigd op: