Zwemmen met je hond

Top

Zwemmen met je hond

De zomer is de uitgelezen tijd om te gaan zwemmen met je hond. Bijna alle honden kunnen van nature zwemmen, maar lang niet alle honden doen dit uit zichzelf. Op een aantal waterratten na moet een hond vaak eerst ervaren dat het leuk is om te zwemmen, voordat hij uit zichzelf te water gaat. Zwemmen kan een heleboel plezier geven voor baas en hond, maar het wel handig om op een aantal punten te letten. We zetten het voor je op een rijtje.

Top

Wat puntjes vooraf

Top

Hoe krijg ik mijn hond het water in?

Er zijn een aantal methoden die je kunt gebruiken om je hond te leren zwemmen. Wat je vooral NIET moet doen is de hond oppakken en hem in het water gooien. Veel honden raken daardoor in paniek en willen erna nooit meer iets met water te maken hebben. Bovendien krijgt het vertrouwen in de baas een flinke deuk. Kon de hond er voorheen immers op vertrouwen dat het bij de baas altijd veilig is, na een gooi-partij weet hij dat niet meer zo zeker.

Hoe moet het dan wel? Zoek eerst een water op, dat zeer ondiep begint. Een vijver met een klein strandje is ideaal. Je hond kan dan langzaam wennen aan steeds dieper water. De beste methode om hem vervolgens te bewegen het water in te gaan hangt een beetje af van de situatie en de interesses van je hond. De volgende methodes zijn in ieder geval diervriendelijk en daarom verantwoord:

Top

Tot slot

Top

Laatst gewijzigd op:

Deze pagina is onderdeel van de Hondenvraagbaak